søndag 13. april 2008

Oppskrift på Vidya`s deilige naan brød

Her nede i Bahrain er det kjempelett å få tak i ferskt naanbrød og andre lignende brødsorter, og de koster ikke noe særlig (1,50 Nkr for 5 ferske leiver hos den lokale bakeren). Men hjemme lagde jeg alltid naan-brød selv når vi hadde indisk mat, for det du få å kjøpe i butikken er ikke det samme.

Så for de av dere som ikke kan stikke bortom til bakeren i nærmeste landsby og kjøpe ferskt brød rett fra tandoori-ovnen, her er en skikkelig god oppskrift.

Denne oppskriften fikk jeg av min indisk/kanadiske roommate Sree Vidya i 1996, vi delte hybel i studentboligene i Ugleveien i Stavanger en hel sommer. Det er hennes mors oppskrift, og dette er "the real thing".

Oppskriften er omgjort til norske mål fra amerikanske, derfor litt snåle mål.

Jeg steker dem enten på glovarm takke, eller aller helst i stekeovnen. Sett den på absolutt maks temp, og la stekeplata være i. Når brødene er kjevlet ut slenger du dem inn på plata. Følg godt med, de er stekte på et par minutter, noen ganger så lite som 1-2 min. Snu dem gjerne. De blåser seg opp i ovnen.

Serveres ferske!!!!!!!!!!!!! Eneste muligheten for frysing er i ustekt tilstand, med litt matpapir mellom hver leiv.

Naan
0,7 l hvetemel
1,2 dl melk
1 egg, vispet lett
1 ss gjær
3/4 ts salt
2 ts sukker
1 ts bakepulver
1/2 ts olje (solsikke eller annen type uten smak), pluss litt til pensling
4 ss youghurt naturell

Varm melka. I en annen bolle, slå sammen egg, salt, sukker, bakep, gjær, oljeg youghurt og varm melk. Mix godt, og tilsett melet til passe konsistens. La heve, gjerne 2 til 3 timer. Del i 6-8 deler, lag boller som kjevles ut til ca 25 cm diameter. La hvile under fuktig klede i 10 min.

Stekes på maks temp i ovnen i noen minutter, de er ferdige når de er gyldne, noen ganger får de brunlige flekker. Pensles lett med olje når de er ferdige.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Disse skal jeg prøve ut! Tusen takk!

Anonym sa...

See Please Here

Anonym sa...

Mmm, det høres godt ut. Og ja, så klart vi syr litt i sommer!

Irene sa...

Mmm, dette må jeg prøve, tror jeg! Hvis jeg gidder å bake da..Håper alt står bra til med dere der nede!!

Anonym sa...

Namme, disse må jeg prøve!
Tusen takk for oppskrift:-)

Petunia sa...

Takk for ordene på hobbyboden om bunaden min:) Det er kjekt å høre at det er noe her i verden som mener at man har ordetlig Fanabunad fordi man ikke akkurat har fått seg Husflidvarianten. Hvis det bare var den bunaden som skulle representere Fana, så hadde jeg ikke hatt bunad i dag. Ville ha noe litt mer personlig. Jeg har allrede fått mange kommentarer om at bunaden den ikke er en Fanabunad og hvorfor jeg ikke ha valgt sølvet som hører til den..Hehe! Det er nettopp det jeg har gjort. Søljen er en kopi av en gammel Sølje fra Totland/Dyngeland som de brukte i området her jeg bor og det er vel det Fanabunaden er kjent for at hver gård hadde sine særtrekk på drakt og tilbehør. Hvis din mor har mer informasjon om min variant av bunaden, så blir jeg glad for å få vite det. Alltid kjekt å kunne fortelle en historie. Og siden din mor syr bunader, så tar jeg kanskje kontakt med henne når gubben ønske seg bunad til seg selv;)
Vi har hatt en aldeles fin til her i Bergen med sol i nesten 14 dager. På tv i går, så gikk de rundt og spurte folk i sentrum om de husket når det regnet sist. De fleste husket ikke det. Og det gjør ikke jeg heller. Jeg kjøpte meg nytt regntøy etter påske og jeg vet jeg bare har brukt det et par ganger etter det og jeg går tur hver dag. Men nå ma det komme regn. Jeg har sådd i ny plen enkelte steder der gresset var slitt og en liten skur eller to hadde gjort godt. Så kan solen komme tilbake. Det ser ut som det skal bli regn i helgen. Det kommer til å eksplodere i grønt da. Trærene bare står og venter på å få litt fuktighet.
Savne du ikke Bergen når du bor så langt borte?
Blogging må jo være en fin måte og holde kontakt med de hjemme på og ikke minst la dem her ta del i livet deres der dere er og se bilder fra dagliglivet deres. Ha en flott dag i solen - det skal jeg også:)
Klem!

Anonym sa...

See Please Here

Anonym sa...

Jeg bakte disse i går, kjempegode! Tusen takk for oppskrift:)

Anonym sa...

Døren og hagen er alltid åpen for deg:) Gleder meg til du kommer hjem! Vi må ha en grillfest med naanbrød og alt annet godt tilbehør:-)

Anonym sa...

Nå kjære Anne, nå kan vi snart få høre litt mer om hvordan det går der nede i langtvekkistan! Når vender dere snuten hjemover?

Anonym sa...

Å tusan takk for oppskrift.. Elsker nanbrød, så disse skal jeg garantert prøve ut..

Anonym sa...

mjog ahugavert, takk

Anonym sa...

Good journey and experience!