fredag 12. september 2008

En rar dag i går....

Gårsdagen var en dag med stor glede, og masse god karma....

Formiddagen var en vanlig sløve-fredag ved bassenget, ikke noe ordinært med den.

Men om kvelden, etter at vi hadde spist litt middag på Motorox cafe, som er en skikkelig Formel1-hamburger plass, gikk vi til det nye, sinnsykt store kjøpesenteret som hadde åpnet noen dager før. Der skulle nemlig være en H&M-butikk, noe jeg har savnet VELDIG her nede.

Det var en lykkelig meg som fant min kjære H&M, og jeg fikk rasket meg med en god del klær på den lille tiden. Jeg traff også en hel liten bataljon (i hvert fall 5) kjekke svensker, som var nede for å lære opp staben som skal jobbe der (lykke til, ja!). Lederen sa han aldri hadde vært med og åpne en butikk og truffet en så happy kunde som meg, jeg var et eneste stort smil. Det viste seg at svenskene skulle være her i hele 3 uker til, og at de ikke hadde fått sett så mye til Bahrain, annet enn hotellet, og senteret. De hadde litt fri av og til, så jeg har tilbydt meg å være guiden deres en dag. Det blir sikkert hyggelig.

På vei hjem, var vi på det lokale supermarkedet for å handle. Der traff vi en lokal fisker, som var og kjøpte bursdagskaker for å overraske kona si. Han inviterte oss hjem (!), men siden klokka var halv ti på kvelden og Jonathan så dobbelt, måtte vi takke nei. Men siden vi måtte hjem, insisterte han på å kjøpe et kakestykke til hver av oss!!! Vi fikk telefonnummeret, og ringte kona litt senere på kvelden for å gratulere med dagen. (Sånn bare til opplysning, siden det er Ramadan, er folk oppe til laaangt utover natta, så å ringe noe klokka halv tolv på kvelden er helt ok!)

Enden på den visa er at vi er invitert på båttur i ettermiddag, noe vi har tenkt å takke ja til. Mange av de lokale er utrolig hyggelige, de inviterer fremmede helt uten videre, og vi har tenkt å være impulsive og se hva som skjer. Synes du ser en nordmann i butikken hjemme invitere en gjeng med innvandrere i bursdagen til kona, for så å kjøpe kake til dem og invitere dem på båttur neste dag?!?!?

Og forresten, han er fisker, så nå vet jeg hvor jeg skal kjøpe fisk heretter.

Gleder oss til ettermiddagen, og kommer med rapport.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Spennende! Du får komme med rapport etter fisketuren da!

Anonym sa...

Spent på referat fra båttur! Hva slags fisk er det de fisker nedi der, lite sei og hvitting kan jeg tenke meg... ;-)

Anonym sa...

Spent på referat fra båttur! Hva slags fisk er det de fisker nedi der, lite sei og hvitting kan jeg tenke meg... ;-)

Anonym sa...

Du så spennende! Skal bli spennende med referat! Ha en fin uke!

Strikk i Ørska sa...

Høres ut som dere opplever litt av hvert ja:)Spennende!
Håper alt står bra til med dere alle, synd vi ikke fikk møttes i sommer, savner dere.

Skal hilse når jeg snakker med Norunn eller Anne Kjersti igjen. Var utrolig koselig å treffe de, blir for sjelden.

Hils gutta masse og gi Jonathan en kjempeklem fra tante:)

Annevenn sa...

Takk for alle besøk i bloggen, hyggelig å se at familie og venner følger med på hva som skjer her nede.

For de som venter på referat fra fisketur, smør dere med litt tålmodighet. Pga Ramadan, og en ganske så kvelende hete, har vi avtalt med fiskeren Hamad at vi skal ta en tur i oktober, når temperaturen er litt lavere enn nå (vi har ca 40 grader om dagene). Jeg skal oppdatere dere når vi har vært på båttur!

For øvrig kan jeg opplyse at det fiskes mye hamour (en hvit fisk med veldig kraftig smak) og sherry (nei, ikke flasker) her nede, samt at det er en del Nemo-liknende arter. Gleder oss til å være med og fiske dem selv!