lørdag 8. september 2007

BabyteppeDet har vaert noen travle uker, saa jeg har ikke faat gjort saa mye haandarbeid som jeg pleier, men jeg har da faat ferdig et babyteppe.
Mottaker meldte sin ankomst forrige uke, og teppet skal sendes til Norge med husbonden i enden av maaneden. Han skal forresten faa hamstre noe kraftig med garn, for det er det mildt sagt magert utvalg av her nede.


Men jeg har funnet en abayaskredder i Hamad Town, litt lengre soer, som syr de nydeligste abayaer og som har en liten sybutikk med mye rart, men lite garn (hvis man ikke er svak for heftige akrylgarn, da). Jeg har vaert og vist frem hva slags garn jeg vil ha, altsaa bomull, lin, silke osv, og han har lovet aa sjekke med leverandoerene hva han kan faa tak i.


Han har for oevrig et flott utvalg av vevde baand, og det er jeg alltid paa jakt etter for mamma, som syr Fanabunader. Jeg har faat tak i litt, og Ali som skredderen heter har faat kurs i hva jeg vil ha, pluss bilder av bunader med seg, naar han skal til Dubai til uka og handle varer. Gleder meg til aa se hva han kommer hjem med.


En liten kuriositet: han ble helt fra seg av lykke da han saa alle strikkemoensterene jeg hadde med diagrammer, og har faat laane noen hefter av meg. De skal han bruke til aa lage nye designer paa abaya-dekoren, de bruker perler og krystaller paa ermer og rundt halsen. Gleder meg til aa se abaya med reinsdyr! :-)


Lover aa ta bilder av disse flotte draktene neste gang jeg er hos ham, de er ikke som disse burkaene vi er vant til aa se, men derimot flotte, skreddersydde og ofte svaert saa sexy antrekk. Bahrain er et liberalt land, for aa si det slik. Foelg med, saa faar dere se!1 kommentar:

Anonym sa...

Kjære dere!
Jorunn ble veldig hekta på denne abayaskredderen din. Det høres spennende ut og selvfølgelig tenker hun på både stoff og tråd. Lykke til videre med brødbaking og andre huslige sysler. Tenker på dere. Stor klem fra oss to i nord.